Neked is már „hangolódnod” kell az év végére?
2017.11.10.
Szilvi Anyapara
44 évesen hiszem azt, hogy nőként és anyaként két kamasz fiúval élni öröm és vidámság.

Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel a jelenséggel, de nálunk, ahogy közeledünk az őszi szünethez minden évben beszivárog az életünkbe a “te mit kérsz Karácsonyra?” kérdés. Mármint nem az, hogy én mit kérek, hanem, hogy ő már kigondolta, hogy mit kér. Nem tudom pontosan, hogy azért kezd el ilyen korán „ráhangolódni” a témára, mert alapvetően jó érzés erről beszélni vagy azért, mert tudja: a kezdő listának a töredékét kapja csak meg. Így jobb „messziről indítani”.

 

Én még konkrétan ott tartok, hogy most jöttek meg a tankönyvekről a csekkek, jön az őszi szünet, amikor nyilván az a terv, hogy egész héten a kerületi könyvtárban ülnek és az ingyenes regényeket olvasgatják… Khm.

Szóval próbálok a jelenre koncentrálni, és nem a jövőbeli ajándékokon törni a fejem. Év vége felé valahogy megszaladnak azok a tételek, amelyek nem feltétlenül pénztárca-kímélőek. Ha egy görbén kellene ábrázolni, akkor az év elején van egy nagyobb szusszanásnyi idő, utána a nyári szünet egy nagyobb falat az utazások és a sok program, tábor miatt, majd jön az iskolai évkezdet, ahol már függőlegesen felfelé megy a grafikon, egészen Karácsonyig. Látjátok magatok előtt?

 

Hogy kellene egy új mobil, meg egy fülhallgató, de nem ám olyan, ami két hónap alatt tönkre megy, meg jó lenne egy gördeszka, de nem ám olyan sportboltos, hanem rendes deszkás üzletből, meg nagyon örülnék egy deszkás cipőnek is, mindegy, hogy egy hónap után lyukas a talpa, mert fékezni ugyebár lábbal fékez aki gördeszkázik… meg, izé akkor egy fényképezőgép, mert mindenki azt mondja, hogy milyen tehetséges fotós vagyok, stb. Ebből szerintem jól látszik az érdeklődési köre a gyereknek.

 

Rossz fej anyuka mit válaszol erre? Mit képzelsz, nehogy már, max. karácsonyi zoknit kapsz pulcsival. Különben is a tanulmányi eredmények nem teszik indokolttá, hogy ilyen mega Karácsonyod legyen!

 

Jó fej anyuka mit válaszol erre? Jó kis lista ez, nézz utána, hogy mi-mennnyibe kerül, készíts egy összehasonlító árlistát és nézzük meg, hogy mi az, ami belefér és mi az, ami nem. Oké? Illetve ha nem nagy kérés, told meg azt a matekjegyet egy kicsit, hátha akkor erre deszkázik az angyalka is. :)

 

De térjünk vissza novemberre, mert most még a többi szülővel is sokunknak lenne szüksége egy-egy angyalkára: ugye fizetjük az osztálypénzt, meg közös kirándulásra és színházlátogatásra, és ezer millió másra  gyűjtünk. És ezek hiába évek óta jelen lévő és újra vissza-visszatérő iskolai kiadások, mégis váratlanul tudnak érni. Kedves Anyukatársak! Ha te is gyakran a korpuszodat kávéval szoktad reggelente felkészíteni a kihívásaidra, légyszi ne felejtsed el, hogy még pár napig nyerhetsz is a gyereked osztályának némi pénzt! Ha Tchibo kávét veszel, bűvészkedd fel a kódját ezen az oldalon. Kétszázezer forint, azért az nem elhanyagolható, úgyhogy aki kávézik, az kattintson!

 
Hozzászólások