Banderas vagy Alain Delon? Egy ötéves farsangi vívódásai
2019.02.07.
Szilvi Anyapara
44 évesen hiszem azt, hogy nőként és anyaként két kamasz fiúval élni öröm és vidámság.
Amikor a nagyobbik (ma már felnőtt) fiam óvodás volt, a farsang tartotta lázban a februárokat. Általában cowboy-nak öltözött, de volt egy alkalom, amikor kitalálta az utolsó utáni pillanatban, hogy márpedig ő Zorro lesz. Hirtelen nem is tudtam, honnan ismeri Zorro-t. Aztán eszembe jutott, hogy biztos a Banderas-t láthatta a 2005-ös Zorro film verzióban.
 
Próbáltam rábeszélni, hogy legyen orvos vagy cowboy, esetleg indián. Ezekhez mindig lehetett kapni kész jelmezt,

de ő ragaszkodott ahhoz, hogy Zorro lesz.


Már csak pár nap választott el az ovis farsangig, úgyhogy nem lehetett tovább húzni a döntést. Megmutattam neki az interneten az összes Zorro-t, ahol is egy 1975-ös verzió nyert!
A Banderas - féle (én emellett lobbiztam) nagyon hamar kukázva lett, mivel szerinte túl kövér az ember! Hát ezen nagyon nevettem. Ő inkább a „fess” Alain Delon – t választotta. (A nagymamák legnagyobb örömére.)
 
Ezzel a lendülettel meg is kértem az egyiket, hogy varrjon neki egy palástot, de csak miután megnézte a filmet.
Aztán jöttek a kellékek, amelyek közül a legfontosabb a kard volt. Megvettem persze (280 Ft), mintegy két órára, amikor is jött az igazi kardozós mozdulat, amit a filmben is látott. Kitörés, jobbkéz előre nyújt és szúr! ...És eltört a kard.
Itt most nyugodtan megállhatunk egy percre (fiús anyukák előnyben) és képzeljük el amint egy ovis lebiggyesztett szájjal néz rád (banderaszos macska nézés megvan?).
 
Nagyon kemény volt a következő két óra. Kértem is egy fél óra gondolkodási időt,

közben megittam egy kávét (harmadikat aznap), hogy erőt merítsek.


Megragasztani képtelenség volt, elmondani még nehezebb, hogy Zorro kard nélkül megy oviba...
Aztán felhívtam az ovi mellett lévő kis trafikos bácsit, hogy van – e kardja. Volt. Az oviba menet beugrottunk és megvettük Zorro-nak, aki a mai napig emlékszik erre a farsangra.

Ha szeretnél Te is emlékezetes farsangot, olvasd el a másik cikkemet, amiben egy saját kezűleg elkészíthető jelmezhez addok tippeket!
Hozzászólások