​Mindennap kicsit bolond nap
2017.03.28.
Szilvi Anyapara
44 évesen hiszem azt, hogy nőként és anyaként két kamasz fiúval élni öröm és vidámság.
Sokféle magyarázat van a bolondok napjára. A legkonzervatívabb változat az, hogy a csalóka áprilisi időjárás kapcsán született meg. Hát, mi nem vagyunk egy unalmas család, de mégis ezt a verziót választanám, így, hogy végre messzire hajíthatom a télikabátomat.
 
Szerintem nálunk mindennap egy kicsit bolondozós nap. Alapvetően vidám család vagyunk, tényleg elég sokat röhögünk. Itt van mindjárt az a szokásunk, hogy ha estére nagyon elfáradunk (igen többes számban beszélek, mert van, hogy mindenki kész van a nap végére), akkor megnézünk egy tíz perces. „vicces videó sorozatot” a Youtube-on. Mindenkinek ajánlom. Ennek az a lényege, hogy amatőrök készítenek felvételt családi vagy baráti eseményekről, ami valami véletlen folytán egyszercsak  roppant komikus lesz. Ez például az esküvőkön készült egyveleg. Garantáltan fetrengtek majd a nevetéstől!
 
A másik vicces esemény, amikor hetente háromszor a kisebbik gyerek fogalmazást ír, hogy gyakorolja a helyesírást. A rendkívüli fantáziája miatt olyan írások születnek, amit amikor felolvas tényleg hangosan nevetünk.
 
Itt volt például az amerikai elnök wc-jének (!) szerelője, aki nagyon rendes ember volt, mindig időre érkezett és tökéletes munkát végzett. Egyszer azt mondja neki az elnök:
-        Szeretném ha szombaton jönne wc-t szerelni, megoldható-e?
Erre sokáig gondolkodott a szerelő és azt mondta:
-        Nagyon szeretem a munkámat és szívesen járok ide, de elnézést, nem tudok jönni.
-        Miért? - kérdezte az Elnök.
-        Azért, mert a hétvégére családi kirándulást szervezett a feleségem és ha azt mondom neki, hogy én wc-t szerelek aznap, akkor ő megsértődik. (Helyesen: meg fog sértődni, de kicsire nem adunk :) )
 
Szóval hétköznap is jól elvagyunk.

Két kamasszal egyébként is alapvető a humor, mert ha nincs elég belőle, akkor bizonyos helyzeteket nagyon nehéz lenne kezelni.

Irtó uncsi egy savanyú anyuka látványa, akinek világfájdalom van az arcán reggeltől-estig. Tudom, hogy ezt könnyű mondani (egyébként meg nem könnyű), de higgyétek el, hogy egy kis bolondozással, humorral nagyon sok komoly témát meg lehet oldani. Próbáljátok ki, hogy amire eddig „ugrottatok”, azt most viccel oldjátok meg (rendrakás például). Először csak meglepődik, hogy anyám nem ideges, aztán hálás szemekkel néz majd rád, hogy milyen szerencsés, hogy egy kicsit bolondozik az anyja.

 
Hozzászólások