Törpilla
2017.05.16.
Történetem 13 évvel ezelőtt történt, ami a kislányunkról szól, Cyntiáról. Nem vagyok író, nem tudok szépen fogalmazni, de megpróbálom röviden leírni, ami a legszebb dolog az életünkben. Eddig még nem osztottam meg senkivel sem, de úgy gobdolom, hogy sok szülőnek talán erőt és reményt adna arra, hogy igen, BÍZNI és HINNI kell! Mint ahogy említettem, 14.évvel ezelőtt, mint minden alakuló család, férjhez mentem, és nagy örömünkre gyorsan kiderült, hogy babát várunk. Szeretettel vártuk, 6 hónapig úgy nézett ki, hogy gondok nélkül fog menni minden, de 7. hónapra valamiért beindult a szülés, levált a méhlepény, bevéreztem és elfolyt a magzatvíz.

Nagyon megíjedtünk, de szerencsére közel volt a korház. Sürgős csaszármetszést kellett végezniük az orvosoknak, mert veszélyben voltam én is, meg a baba is. Nekem magas volt a vérnyomásom és a babának megállt a szíve, mikor kivették. Újraélesztették és sikerült.

Nekem is stabilizálódott az állapotom. A nagy döbbenet akkor adódott, amikor felébredtem és a férjem mondta, hogy a baba egyenlőre jól van, csak az a baj, hogy pici a sulya, vagyis 800 g. Nem indult még be a kis tüdeje és nem sok esélyt adnak az orvosok, mert az ilyem babák kb.2 hétig élnek, de minden a picin múlik, mennyire erős a szervezete. Nagyon megjedtünk és féltünk, hogy elveszítjük, de ő nagyon erős kislány volt, és volt akaratereje élni.

Az orvosok megtettek mindent, és vártuk a csodát. 2. nap után saját magától indult be a kis tüdeje, nem kellett gyógyszer, amit ilyenkor szoktak. Amikor néztem őt, láttam rajta, hogy nagyon erős és össze fogja magát szedni. Lassan-lassan felszedte a hiányzó kilogrammokat és 2 hónap után hazaengedtek. Megérte várni, 2430-al jöttünk haza, egészségesen.

Azóta eltelt 13 év és mi örülünk minden egyes pillanatának. Azt elfelejtettem írni, hogy egészségesen táplálkoztam, nem ittam és nem dohányoztam. Tehát mindent megtettem annak érdekében, hogy rendben legyen. Igazából a pontos okát nem lehet tudni.

A lényeg, hogy itt van velünk és nagyon boldog, kiegyensúlyozott, nyugodt, gyönyörű kislány! Egy ÉKSZER a számunkra. Remélem, erőt tudtam meríteni azon szülők számára, akiknek koraszülött a gyermekük vagy bármilyen problemával küzdenek. A lényeg, hogy soha ne adják fel!

Higgyjenek benne és sikerülni fog!
Hozzászólások