Az óvodai beszoktatás.
2017.03.05.

Az óvodai beszoktatás.

Elérkezett az a nap mikor a kisfiam első nap indult az óvodába. Emlékeztem rá, hogy engem és az öcsémet anyukám nem szoktatott, hanem ott hagyott és délután jött értem Sírdogáltunk egy pár nap. És később nem volt semmi gond. A bátyám kislányát sem szoktatták ő egy évvel előbb ment az óvodába, mint a kisfiam. Már a harmadik nap nem akarat 3 órakor el jönni, hogy még ő marad.

A mi óvodánkban szoktatás van. Gondoltam, hogy nehéz lesz, mert a kisfiam nagyon anyás. Délelőtt 10-re mentünk örült neki nem sírt várta, hogy menjünk. Játszott szépen, de elvették a játékát és szét rúgták, amit épített és sajnos fejbe is verték. Azt mondta menjünk haza. A második és harmadik nap is hasonlóan telt el. Ha nem látott már, hozzá fogott keresni és sírni. És sokszor mondta menjünk haza, mert otthon van a hugi. A kis húga, aki akkor 3 hónapos volt. Jött 2 hét betegség, újrakezdtük a beszokást. A farsangjuk délelőtt volt ott voltam vele jól érezte magát. De nem tudtam őt otthagyni, hogy haza menjek nagyon sírt. Azt tanácsolták, hogy vigye az apuka őt. Sajnos ez sem járt sikerrel, kiszaladt a kapuhoz, hogy menjünk haza.

Azt javasolták, hogy kezdjük tavasszal újra. De a gyermekpszichológus azt tanácsolta, hogy csak ősszel kezdjük újra másik csoportban. Addig is próbáljam őt többször otthagyni másra és járjunk sokat gyerekek közé. Eddig is jártunk. És megpróbáljuk, ha jobb idő lesz és kint lesznek az udvaron hátha marad. Az elmúlt nyáron voltunk az én óvodámban, nem sírt felszabadultan játszott a gyerekekkel, ha nem látott, akkor. Gondolom, hogy közbejátszott a hugi születése tudja, hogy otthon vagyok vele és ő miért nem lehet otthon. Leülünk rajzolni, mikor kész van azt mondja, anya a pöttyös labda jelet rajzoljuk rá, mert ez a jelem az oviban. Nem messzire van az óvoda gyakran sétáltunk arra és várta, hogy megy az óvodába. Reménykedek, hogy ősszel már könnyen beszokik és szeret majd járni az oviba. Nem is gondoltam, hogy ilyen nehéz egy beszoktatás.

Hozzászólások