Egy tökéletes nap receptje
2017.04.13.
Erika Csupa szív magazin
Minden anya egy szuperhős. Sokkal több erő rejlik bennünk, mint azt gondolnánk magunkról.
Hozzávalók:

Ebben a receptben csak olyan hozzávalókkal dolgoztam, amit otthon megtalálható.

Elkészítés:

Ennél a finomságnál elengedhetetlen fontosságú a jó alap, úgyhogy először is végy egy jó 8-9 órányi, megszakítások nélküli alvást.

Még szintén az alapozáshoz tartozik pár perc lusta, nyújtózkodós, napátgondolós ejtőzés az ágyban, majd az illatos gyerekkobakokra nyomott puszik után egy kiadós, bőséges reggeli, megkoronázva egy nyugalomban(!) elköltött kávéval.

Ezután már jöhet az étel tartalmas része.

Egy réteg önfeledt játék a gyerekekkel.

Egy réteg munka, ami az én esetemben írás vagy valamilyen alkotó munka, aminek bármelyik része (anyag-gyűjtés, utánaolvasás, vázlatolás, brainstorming, stb.) megfelel ebbe a receptbe.

Ezután következik egy réteg kiadós séta a langyos tavaszi levegőn, ahol az orromban a virágzó fák illatát, a bőrömön pedig a nap melengető erejét érzem. Közben a babakocsiban elégedetten szuszog a legkisebb gyerekem.

Középre kerül egy réteg mexikói ebéd. Vagy thai. Vagy olasz. Na jó, ha végképp nincs más, valami különleges vegetáriánus finomság is megfelel.

A délutáni olvasós sziesztázás után ismét egy réteg alkotó munka következik. Alternatívaképpen egy barátnős kávézás is elfogadható.

Ezután pedig egy vastag réteg: telefon- és kütyümentes idő a gyerekeimmel. Beszélgetés, játék a kertben, társasozás, közös mesélés, bicajozás, dunapartozás, tollasozás. Ennek a rétegnek az összetétele igény szerint, és az időjárástól függően változtatható.

A tetejére kerül egy családilag közösen eltöltött, beszélgetős, ráérős vacsora, majd míg a gyerekeim és a férjem rendbe teszik a konyhát, én egy pohár borral kiülök elmélkedni a teraszra.

A legfelső réteg az összebújós meseolvasás és sok-sok jóéjtpuszi meg ölelgetés a gyerekeimmel.

Az egészet pedig meghintem egy jó csipet szexszel a férjem karjai között.

Nos, a recept saját ötlet és igény alapján íródott, de bátran ajánlom kipróbálásra. Természetesen az arányokat és az összetevőket ízléstől, és az otthon fellelhető alapanyagoktól függően lehet változtatni!

Jó étvágyat! :)

 
Hozzászólások