Vissza az iskolapadba
2017.03.20.
Minden pillanatban változunk, változik az életünk. Van amikor tudatosan és van, amikor csak meglep minket a változás.

Mindig is újságírónak készültem, de hamarabb lettem ANYA, így csupa nagy betűvel, 21 évesen. Így visszagondolva nem is csinálnám másként. 21 évesen is más érzés volt Anyának születni és 30 évesen is. Álmaim maradtak, nem éreztem sosem úgy,hogy valamiből is kimaradtam volna.

Most 36 évesen változik ismét az életem, újságíró leszek. Ez az én dédelgetett "gyermekem", amihez fel kellett nőnöm, ki kellett várnom, meg kellett szolgáljam. Hogy félek-e? Nem kicsit.... Digitális világban élünk, értenem kell. Gyermekeim ebbe születtek, nemcsak fizikailag, és lelkileg, hanem digitálisan is fognom kell a kezüket. Mert ott is el lehet már veszni. Ott is érhetik bántalmazások, amik kihatnak az életükre. Ők már túl az x, y, z, w generáción is, és én néha lihegve, néha kapkodva, de igyekszem követni őket. Mert ez az Anya dolga.

Visszaülök az iskolapadba, hogy elérjem álmaim és tudjam őket is a megfelelő irányba terelni. Ha a kezüket nem is mindig foghatom már, hiszen 15 és 6 évesen már önérzetes nők, de a szívüket, lelküket örökké. Majdnem egy egész hetet távol leszek tőlük, viaskodom............önzés? Vagy megérdemlem? Zokogni fogok minden éjjel, azt már tudom. Kavarognak a gondolataim, más vajon hogy éli meg a változásokat? Lenne mit publikálnom, nemhogy hetente, naponta.......... Még szerencse, hogy támogató családom van, most már.........azért volt nekem is sárkányom (még mindig így van a telefonomban az ex-anyós neve), aki küzdött az önálló szellemem ellen.

Három évig gyerekelhelyezési perünk volt, nem az ex-szel, hanem a sárkánnyal. Brazil szappanopera lehetett volna belőle, ha akkor megírom. De most már jó, igaz kéthetente kísért szellemük, hiszen megy a nagy láthatásra, ami még mindig úgy kezdődik, hogy "éééés Anyádék?" Zajlik az élet, most majd megtanulom magamból jól kiírni, előbb utóbb könyv lesz belőle. Az én történetem van, volt és lesz, nehéz lenne most pár karakterbe sűríteni, de boldog lennék, ha publikálhatnék itt is. Akár bloggerként, akár vloggerként. Köszönöm a lehetőséget.
Hozzászólások