Megveszed, mert megveszed
2017.09.22.
Szilvi Anyapara
44 évesen hiszem azt, hogy nőként és anyaként két kamasz fiúval élni öröm és vidámság.

Szerintem a fiús anyukák „szerencsésebbek”, mint a lányosak. Mielőtt óriási felháborodást keltenék, mondom is, hogy milyen értelemben: egy iskolás fiút sokkal kevésbé érdekel az, hogy miben jár, milyen a tolltartója (van-e egyáltalán), hány cipője van vagy divatos-e a táskája. Legalábbis jó pár évig ez nem téma. Nyilván előfordul, hogy „felébred csipkerózsika álmából” és megkérdezi, hogy mikor kap egy X márkájú cipőt már végre, de alapvetően nem jellemző. Ilyenkor persze egész nap a neten lóg a kedves anyuka és azt lesi, hogy az X márkájú cipő, Y méretben mikor lesz leárazva. És megveszi, hát persze, hogy megveszi. Örül, hogy csak ennyi a kérés.
 

Ami viszont elkerülhetetlen felsőben (vagy akár már 4.osztálytól) az a mobiltelefon. Nem buta. Okos.

És itt elszabadul a fantázia. Tegnap például a kisebbik élőben nézte (az
okosán)  az új X telefon bejelentését és már pedzegette, hogy neki ilyen BIZTOS, hogy kellene majd. Nekem a jól bevált módszerem az ilyen típusú kérésekre az alkalmi süketség.

 

Az egy dolog (erről is írunk majd), hogy állandóan a mobilon lógnak, de azt a mobilt meg is kell venni, ami mára még használtan is horribilis kiadás. És akkor még nem beszéltem arról, hogy ha elveszik, akkor az ijedtséget nem azért érzed, hogy szegény elvesztette a mobilját, hanem azért, hogy szegény én, hogy veszek neki egy újat. Mert kommunikálni mindenképp kell valahogy.
Mert ha nem éred el őt telefonon, akkor aggódsz. Ha nem veszel legalább egy közepesen elfogadható telefont, akkor lelkiismeretfurdalásod van. Igen, bevallom, nekem például van. És akkor megveszed valahogy.

 

Mondjuk tanácsos nem az évkezdetre időzíteni ezt a kiadást. Legalábbis nem az első szülői értekezlet környékére. Most, hogy már mindenki túl van ezen a sokkon, összefoglalhatom: az osztálypénz, a kirándulás, a külön programok, a ballagó 8.osztály virágai, a mozizás, a teremfestés, a díszítés...ezek azért nem kispályás kiadások. Ebben az évben döbbentem rá - pedig higgyétek el, nem vagyok kezdő a témában: 11 éve mindig jön a szeptemberi évkezdés -, hogy erre nem lehet előre felkészülni. Mert ki gondol júniusban arra, hogy újra jön a szeptember-október?! Pedig tök logikus lenne.

 
Hozzászólások