​„Majd holnap új életet kezdek...” – suttogom a bajszom alatt. Minden. Áldott. Reggel
2017.04.05.
Borcsa Fiala Borcsa
Újságíró és szerkesztő a wmn.hu magazinnál, két kamasz anyukája, egy kutya tulajdona, habzsidőzsi, futóbolond, író, két, de lassan három könyv szerzője, szobanövénygyilkos, nagymamagénekkel is rendelkező palacsintaágyú, szavak szerelmese és széttördelhetetlen barokkos körmondatok lelkes gyártója (az olvasószerkesztője nem kis bánatára).
5:50

Még az óra jelzése előtt felébredek. Kicsoszogok a nappaliba, míg lefő a kotyogós, átgondolom a napomat. Már most látszik, ragyogó lesz minden, a mai feladataim nem olyan egetrengetőek, cserébe süt a nap, csicseregnek a madarak... Elégedetten kortyolgatom a forró kávém. Van még pár percem, a gyerekek ébredéséig. Béke és nyugalom...

6:10

Megjelenik a fiam, és az orrom alá dug egy papírt, írjam alá rögvest. És ha már itt tartunk, adjak sos-ben 16.000 forintot az osztálykirándulásra. Ne rinyáljak már, hogy nincs, hogy messze nem dübörög úgy a gazdaság, pénzt vagy megkeseríti az életem. Idegcsillapításként, miután összesöpörgettem az utolsó filléreimet is, beleiszom a kihűlő félben lévő feketémbe.

6:15

A lányom visít a szobájából, azonnal rohanjak. Talán rászakadt a mennyezet??! Nem, nem találja az ellenőrzőjét, hol van a tesipólója, hiányzik az angolházi...

6:25

Mire mindent megtalálok, kiderül, a fiam aznap felel a Toldi első nyolc versszakából. Nem, a tartalom összefoglalása nem minősül annak.

6:30

Szendvicskészítés közben együtt skandálom vele, hogy Ég a nap melegtől... de tényleg ég, szinte perzsel, érzem, ahogy egy kövér izzadtságcsepp végigcsorog a hátamon.

6:45

A lányom falfehér arccal kúszik ki a szobájából, rosszul van, fáj a hasa, lázas is, nézzem csak meg. A homloka jéghideg, pár keresztkérdés után fény derül a különös kórság okára: kémiából röpit írnak. Visszazavarom készülődni.

7:10

Én már pengém tudom a Toldit, és a kovalens kötésekkel is jóval közelebbi ismeretséget kötök, mint terveztem.

7:25

Mire kiterelem a gyerekeimet a bejárati ajtón, halálos fáradtság vesz rajtam erőt. Vágyakozva pillantgatok az ágyam felé... Mintha kicsit fájna a hasam, talán lázas is vagyok.

7:30

Nehézkesen összekaparom magam a poraimból. Miközben a megfölösödött kávémaradékomat iszom, megfogadom, hogy holnap aztán tényleg klassz napom lesz, nem hagyom, hogy már kora reggel elharapódzon a kapkodás és a hisztéria. (Közben vadul elhessegetem a gondolatot, hogy ugyanezt fogadtam meg előző reggel. Meg azelőtt. Meg azelőtt. Meg...)

 
Hozzászólások