Így működnek Murphy törvényei egy családi vakáció alatt
2017.04.16.
Gabi Anyám borogass!
Anya, újságíró, szakács, takarítónő, mosogatógép, orvos, bármit szerelő, varrónő, pszichoterapeuta és főállású mosónő egyben, aki a három leánygyerek mellett nem létező szabadidejét olvasással és horgolással tölti."
Anyaságom tizenkét éve alatt nem volt példa még arra, hogy békésen, nyugodtan telt volna egy nyaralás. Soha nem tértem vissza vakációról úgy, hogy kisimult és relaxált lettem volna. Egy ideje már azt gondolom, hogy teljesen felesleges erőlködni, tervezgetni mindenféle csodás tájakon a nyaralásokat, elég lesz majd világot látni akkor, ha felnőttek és már nem a “pisilnem kell - éhes vagyok - unatkozom” háromszögben élik az életüket.
 
Biztos, hogy nem csak a mi családunkban zajlanak úgy a nyaralások, hogy úgy érzem, minden összeesküdött ellenünk. Vagyis csak ellenem, mert a lányok utólag mindig azt mondják, hogy remekül érezték magukat, miközben nekem cafatokban lógnak az idegeim és alig várom, hogy visszatérjek a munkámhoz egy kis pihenésre. Valahogy a sors, univerzum, felsőbb hatalmak (mindenki nevezze, ahogy akarja) megérzik, hogy mi most vakációzni készülünk és mozgósítják minden energiájukat, hogy ahol tudnak, keresztbe tegyenek a terveinknek. Murphy törvényei határozottan léteznek és nyaraláskor teljes erővel csapnak le ránk.
 

Így működnek:

 
 1. Az indulás előtti éjszaka a gyermekeid elkezdenek köhögni, megfáznak vagy eltörik valamelyik tetszőleges végtagjukat.
   
 2. Három perccel az indulás után pisilniük kell, annak ellenére, hogy direkt elküldted őket vécére, mielőtt kiléptetek a lakásból.
   
 3. Nem hajlandók megenni ugyanazt a sajtos tésztát az étteremben, amit amúgy otthon reggelire, ebédre és vacsorára is képesek fazékszámra befalni.
   
 4. Legalább az egyik dolgot elfelejted elpakolni a következők közül: elég pelenka; telefontöltő; olyan fogkrém, amin nincs hercegnő vagy krokodil és nincs olyan íze, mint a donald kacsa rágónak; az a legkedvesebb plüssmackó, ami nélkül élni nem is érdemes.
   
 5. Képtelenség készíteni egy mosolygós képet a gyerekeidről azokban a cuki nyaralós ruhákban, amiket direkt a vakációra vettél, hogy lefotózhasd őket bennük.
   
 6. Hajnalhasadáskor már ébren vannak, követelik az azonnali szórakozást, míg otthon hétig zavartalanul hagynak aludni.
   
 7. Egy órán keresztül pakolsz, hogy minden meglegyen a strandon, csak azért, hogy aztán a gyermekeid elunják a fürdőzést 20 percen belül és vissza akarjanak menni a szállodába.
   
 8. Minden játék hiányzik nekik, amivel sosem játszanak otthon és honvágyuk van a szobájuk után, amiben sosem akarnak játszani. Amint hazaértek, elvesztik az érdeklődésüket.
   
 9. A szuvenírek összetörnek vagy elvesznek, mielőtt még átlépnétek az otthon küszöbét.
   
 10. Úgy érsz haza a vakációról, hogy kétségbeesetten vágysz egy kis vakációra. Gyerekek nélkül.

 
Hozzászólások