Így készíts űrhajós jelmezt
2019.01.22.
Erika Csupa szív magazin
Minden anya egy szuperhős. Sokkal több erő rejlik bennünk, mint azt gondolnánk magunkról.
Egyik évben olyan szerencsések voltunk, hogy a nagy (akkor kisiskolás korú) gyerekeim NASA űrruhát kaptak ajándékba Amerikából. Tudjátok, azok a jelmezek ezek, amiket a múzeumok boltjaiban lehet kapni és megszólalásig hasonlítanak az igazi űrruhára. El is határozták a fiúk, hogy abban az évben ezt a ruhát fogják viselni farsangkor, mert ilyen menő cucca úgysem lesz senkinek.

Még örültem is, hogy arra az évre le van tudva a jelmezkészítés.

Akkor még nem tudtam, hogy az akkor 2,5 éves gyerekem a csillárt is lebömböli a plafonról, hogy ő is űrhajós akar lenni farsangkor. Mit tesz ilyenkor egy anya? Természetesen első körben megpróbáltam szépen (később már nem olyan szépen) lebeszélni őt erről, de valahogy annyira benne ragadt ez a vágy, hogy sehogy sem tudtam hatni rá. Hát jó. Sóhajtottam egyet, aztán elkezdtem agyalni, hogyan tudnék saját készítésű űrhajós jelmezt fabrikálni neki. Azon a télen akárhol is jártam, akármit is láttam, azon kattogott a fejem, mi mindent tudnék felhasználni ehhez a projekthez. Ha láttam egy mosóporos dobozt, rögtön az ugrott be, ebből milyen jó űrhátizsák lehetne. A két literes PET palackokba oxigénpalackot láttam bele,

amikor pedig reggelente az elengedhetetlen kávémat ittam,


azon morfondíroztam, hogy a kávés doboz lecsavarható teteje pont olyan, mint a gombok az űrruhán.

Képzeljétek, én lepődtem meg a legjobban, végül is milyen jó jelmezt sikerült készítenem.
Természetesen messze nem volt olyan profi és szép, mint az Amerikából kapottak, de én azért büszke voltam rá. És ami még fontosabb, a kisfiam is szerette. Alig várta, hogy felvehesse farsangra.

Nem tudom, hogy az élet miért tolt ki így velem, de a nagy nap előtti napon a család apraja elkapta az influenzát, úgyhogy nemhogy oviba nem tudtak menni, de jóformán az ágyból sem tudtak kikelni. Így hát a farsang napján űrruhába öltözött gyerekeket ápoltam, akiknek a legfontosabb felszerelésük aznap a lavór, gyógytea és a lázmérő volt.  

Nem tudom, hogy a kihagyott élménynek köszönhetően-e (vagy azért, mert annyira jó jelmezt készítettem), de az év hátralévő részében nagyon sokat volt a srácokon az űrruha. Hát, már ezért megérte.

De hogy ne csak egy történettel legyetek gazdagabbak, szeretném képekkel is bemutatni nektek, hogyan tudtok űrhajós jelmezt készíteni. 

Űrhajós Jelmez
 
Hozzávalók: *
 1. Gégecső: OBI, 899Ft
 2. Vödör: Metro, 698 Ft
 3. Vízbázisú zománcfesték: OBI, 1990Ft
 4. Kartondoboz: Photoline, 160Ft
 5. Ragasztópisztoly: OBI, 1299Ft
 6. Ragasztópatron: OBI, 499Ft
 7. Szigetelőszalagok: OBI, 249Ft/db
 8. Laposecset: OBI, 309Ft
 9. Ezüst festékspray: OBI, 2199Ft
 10. Sniccer: OBI,459Ft
 11. Csillag felvarrók: Müller 850Ft
*A felsorolásban szereplő árak csak tájékoztató jellegűek, üzletenként eltérhetnek egymástól.  

Egyéb: üres palackok, kupakok, alufólia, olló, nyomtatott feliratok, vízipisztoly, csizma és ruházat
                                                                                           
 
Hozzászólások